Hur man skriver en artikelgranskning

Artikelrecensioner tilldelas vanligtvis för att mäta elevens förmåga att förstå konceptet för en artikel och svara på informationen i artikeln. Det finns flera sätt att skriva en artikelrecension, och det bästa sättet att göra det är att använda samma skrivpraxis som du skulle använda för att skriva en uppsats eller formell artikel. Det kommer emellertid att finnas vissa skillnader mellan att skriva en artikelrecension och ett formellt dokument. När du skriver en artikelrecension bör du bara fokusera på innehållet i den artikeln.

Nedan följer en lista med stegen att följa för att skriva en effektiv artikelgranskning

1. Läs artikeln och ta noggranna anteckningar.

2. Reflektera över varför författaren skrev artikeln

3. Sammanfatta huvudpunkterna i artikeln

4. Kritisera artikeln med fokus på noggrannhet, styrkor och svagheter

5. Skissera, utveckla en avhandling och skriv artikelrecensionen

Att skriva en artikelrecension är som att ha en intim och ärlig konversation med någon nära dig eller någon du vill lära känna bättre, så ett bra sätt att få den information du behöver för att analysera och utvärdera en artikel är genom att ställa frågor.

Analysera

Det första sättet att lyckas med någon typ av analytisk skrivning är att ställa frågor. På samma sätt som du ställer frågor till en person du försöker lära dig mer om, ställer du frågor om en artikel. Den subtila skillnaden är att artikeln kommer att svara på dina frågor, bara inte ordligt. Du måste ställa frågorna OCH hitta svaren som texten har att erbjuda. Några vanliga problem gäller författaren och artikelns innehåll. Till exempel: Vad är författarens syfte med att skriva detta? Vem är deras målgrupp? Vad är tonen eller stilen i skrivandet? Vad säger informationen i artikeln?

Sammanfatta

När du har svarat på dessa typer av frågor och innan du börjar med nästa steg bör du ha en klar förståelse av innehållet. Vid denna punkt bör du kunna sammanfatta artikeln, vilket är att du lägger de huvudidéer som författaren har presenterat i dina egna ord.

En andra fas av frågor att utveckla och svara kommer att ge dig information för att kritisera artikeln. En kritik är i huvudsak hur du utvärderar artikeln. Kritiska frågor kan handla om noggrannheten i innehållet, artikelns styrkor och svagheter och om ditt tag på artikeln.

https://www.flickr.com/people/robcherry/

https://www.flickr.com/people/alandesitter/



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Kritisk läsning innebär

Hur man skriver bättre uppsatser: 5 praktiska tips